1. Доктор Дре има шест деца, четири сина и две ќерки, од пет различни жени.

2. Доктор Дре го добил својот прв син на 16 годишна возраст.

3. Во 2008 година, најстариот син на доктор Дре, Андре Јанг, починал од предозирање со дрога.

4. Во 2014 доктор Дре заработувал околу 20 долари во секунда.

5. Доктор Дре првично бил наречен „Dr. J”.

6. Доктор Дре заработил 52 милиони долари во 2001 година.

7. Вистинското име на доктор Дре е Андре Ромел Јанг.

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *