1.  Околу 70% од маслиновото масло што се продава, всушност не е чисто маслиново масло.

2. Најскапата пица во светот чини 12.000 американски долари и потребни се 72 часа за да се направи.

3. Победникот на натпреварот за јадење хот дог, изел 69 хот дог-а во рок од 10 минути.

4. McDonalds продава 75 хамбургери секоја секунда.

5. Еден хамбургер може да содржи месо од 100 различни крави.

6. Јадењето банани може да помогне во борбата против депресија.

7. Медот е единствената храна која не може да се расипе.

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *