1. Окото на нојот е поголемо од неговиот мозок.

2. Слонот е единственото животно кое не може да скока.

3. Во Кина добивате смртна казна ако убиете панда.

   4. Октоподот има 3 срца.

5. Ајкулите губат повеќе од 300.000 заби во животот.

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *