1. Во 1830-тите кечапот се продавал како лек.

2. Пчелите треба да посетат околу 2 милиони цвеќиња за да произведат една тегла мед.

3. Постојат повеќе од 10,000 сорти на домати.

4. Морковите содржат 0% на маснотии .

5. Квадратните лубеници се продаваат за околу 85 американски долари.

6. Чоколадото може да ги убие кучињата, тоа директно влијае на нивното срце и нервниот систем.

7. Во Британија се јадат околу 300 милиони порции на риба и чипс секоја година.

8. Производите од сирење содржат помалку од 51% сирење.

9. Многу сладоледи со масовно производство содржат алги во нив.

10. Најстарите чоколади во светот се стари околу 106 години.

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *