1.  Во 2016 година, песните на Моцарт биле продавани повеќе од песните на Бијонсе.

2. Род Стјуарт бил основач на најголемиот бесплатен концерт во светот.

3. Некој астронаут имал објавено албум со сите песни снимени во вселената.

4. „Jingle Bells“ првично била песна со која се изразувало благодарност.

5. Музиката влијае врз вашата перцепција за светот.

6. Музиката им помага на растенијата да растат побрзо.

7. Најскапиот музички инструмент бил продаден за 15,9 милиони долари, тоа било виолина.

8. Металика е првиот и единствен бенд што има настапувано на сите 7 континенти.

9. Најдолгиот музички настап на светот ќе заврши во 27-от век.

10. Музиката е физички добра за вашето срце.

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *