1.  Јазикот на возрасна жирафа е долг околу 53 сантиметри.

2. Горилите можат да се разболат од човечки настинки и болести.

3. Лилјакот е единствениот цицач што може да лета.

4. Ако чувате златна рипка во темна просторија, таа ќе стане бледа.

5. Кравите можат да стојат додека спијат, но тие можат да сонуваат само кога се легнати.

6. Алигаторите генерално живеат помеѓу 30 и 50 години.

7. Еден заб од слон може да тежи дури 9 килограми.

8. Канис лупус лупус е научно име за сив волк.

9. За да избегнете од зафатот на вилицата на крокодил, притиснете го палецот во неговите очи, тоа ќе ви овозможи да избегате од него.

10. Фламингото може да јаде само кога главата му е наопаку.

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *