1. Пеперутките можат да вкусат храна со нозете.

2. Ајкулите убиваат помалку од 10 лица годишно. Луѓето убиваат околу 100 милиони ајкули годишно.

3. Поларните мечки имаат црна кожа.

4. Бебе жирафите ги користат своите задници како перници.

5. Во минатото постоеле пингвини кои биле високи околу 1.5 метри. Тој вид на пингвини е целосно изумрен.

6. Комарците убиваат околу 1 милион луѓе годишно.

7. Кравите убиваат повеќе луѓе од ајкулите.

8. Лавиците се подобри ловци од лавовите, тие го прават прават најголемиот дел од ловот за гордост.

9. Земјоделците во Кина чуваат речиси половина од свињите кои постојат на светот.

10. Елените можат да трчаат со брзина до 30 километри на час.

 

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *