1. Kane Tanaka

Родена: Јануари 2, 1903 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 117 години.

Земја на потекло: Јапонија.


2. Lucile Randon

Родена: Фебруари 11, 1904 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 116 години. 

Земја на потекло: Франција.


3. Maria Kononovich

Родена: Мај 27, 1904 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 115 години. 

Земја на потекло: Белорусија.


4. Jeanne Bot

Родена: Јануари 14, 1905 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 115 години.

Земја на потекло: Франција.


5. Shigeyo Nakachi

Родена: Февруари 1, 1905 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 115 години.  

Земја на потекло: Јапонија.


6. Katerina Karnarou

Родена: Јули 25, 1905 година.

Тековнa возраст (заклучно со март 2020 година): 114 години.

Земја на потекло: Мантриза (Западна Грција).


7. Hester Ford

Родена: Авугст 15, 1905 година.

Тековнa возраст (заклучно со март 2020 година): 115 години.

Земја на потекло: Ланкастер, Јужна Каролина, САД.


8. Iris Westman

Родена: Август 28, 1905 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 114 години. 

Земја на потекло: Анета, Северна Дакота, САД.


9. Noeme de Silveria Freitas

Родена: Септември 7, 1905 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 114 години.

Земја на потекло: Форталеза, Цеари, Бразил.


10. Mina Kitawaga

Родена: Ноември 3, 1905 година.

Тековна возраст (заклучно со март 2020 година): 114 години.

Земја на потекло: Префектура Шига, Јапонија.

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *